Keramičke faseteKeramičke fasete ili viniri su tanke keramičke ljuspe debljine od 0.2 do 0,7 mm koje se trajno cementiraju na prednje površine zuba.

Kao jedno od visokokvalitetnih esteskih rešenja ne zahtevanju veliko ukanjanje zubne supstance sto u danjašnje vreme čini nihovu primenu veoma popularnom.

Savremena dentalna praksa je znatno proširila njihovu primenu pre svega zahvaljujući stalnom unapređivanju keramičkih materijala i načina cementiranja zubnih faseta. Posebno se odnosi i na mogućnost restauracije fasetama ne samo u frontalnoj regiji već i u bočnom segmetu.

Izdvajamo NON-PREP vinire, koji se postavljaju direktno na zub bez brušenja i boli. Minimalne su debljine i omogućavaju blistav osmeh sa garancijom dugi niz godina.

 

Bezmetalne krunice

Indikacija (tj. kad u kojim slučajevima) možete uraditi porcelanske fasete:


Ukoliko niste zadovoljni postojećom bojom prirodnih zuba, a za posledicu imate tetraciklinske prebojene zube, fluoroze ili endodonsko prebojavanje koje se ne može korigovati tehnikama beljenja keramicke fasete mogu biti pravo rešenje za vas. Keramičkim fasetama možemo koregovati više nadostataka postojećih zuba kao što su:

• korekcija oblika i položaja zuba kada su zubi rotirani kada nemaju pravilan oblik,
• zatvaranje dijastema (prostor između zuba),
• restauracije kruničnih delova u koliko je došlo do frakture zuba,
• korigovanje zagrižaja,
• korekcije gubitka gleđi,
• ukoliko niste zadovoljni oblikom vaših zuba.

Ukoliko imate jednu od ovih navedenih indikacija, zubne fasete mogu biti pravo rešenje

 

 

PLAN TERAPIJE - Pošaljite nam Vaše podatke i digitalni ortopan

Detaljnije