Fiksne proteze

Fiksna proteza (metalne bravice)

Fiksna  protezaMetalne braviceFiksna proteza ili fiksni ortodontski aparat je, kao što i samo ime kaže, fiksiran za zube. Postavka fiksne proteze zahteva kompletno sanirane zube i meka tkiva pacijenta, i traje oko dva sata. Kontrole su u početku na mesec dana, kasnije na dve ili tri nedelje, u zavisnosti od slučaja.

Terapija u proseku traje jednu i po godinu, u zavisnosti od težine slučaja. Nakon skidanja fiksnog aparata, pacijent treba da nosi retencione folije za održavanje rezultata. Kontrole nošenja folija su u početku na mesec dana, a kasnije na dva ili tri meseca, pa i ređe.

 

 

 

Fiksna proteza (keramičke bravice- estetski fiksni aparat)

Fiksni aparatBezmetalne braviceKeramičke bravice spadaju u esteske bravice koje se mogu postaviti umesto klasičnih metalnih bravica manje su vidljive i lakše prihvatljive za okolinu pacijenata.

 

 

 

 

 

Aktivni aparat (mobilni aparat)

Aktivni mobilni aparatAktivni aparati su pokretni aparati za ispravljanje ortodontskih nepravilnosti kod dece sa mešovitom denticijom - tj. kod dece u školskom uzrastu, za uspešnu terapiju potrebna je saradnja pacijenta i roditelja, s obzirom da ih pacijent (dete) sam skida i stavlja. Kontrole su na mesec dana.

 

 

 

 

 

Lingvalni fiksni aparat

Lingvalna ortodoncijaLingvalna ortodoncija je ispravljanje zuba uz pomoć fiksnog aparata koja se lepi sa unutrašnje strane zuba.

 

 

 

 

 

PLAN TERAPIJE - Pošaljite nam Vaše podatke i digitalni ortopan

Detaljnije